vakantiehuisouddorpaanzee.nl

omgeving

Omgeving Ouddorp

Het vakantiehuis ligt op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Het recreatiepark, het Noordzeepark, heeft allerlei voorzieningen:  all-weather tennisbanen, restaurant en snackbar, sportveld en speeltuintje, supermarkt (geopend van het voorjaar tot en met de herfstvakantie), wasserette, verhuur fietsen.

 

Geen zin in het Ouddorpse strand? Op ongeveer 10 minuten met de auto liggen zwembaden in bv. Stellendam of bij Port Zélande. 

Wat is er te doen en te zien?

spelen in het water
spelen in het water

Watersport Ouddorp

 

Nieuwe wateratractie: bij Hellevoetsluis is het nieuwe Aquapark Splash geopend van 1 juni tot 30 september. Dus naast het strand, heeft Ouddorp meer te bieden. In de jachthaven kun je aanleggen met je boot, of daar even een wandelingetje maken en een drankje drinken. Ook op het Grevelingen Meer kun je zeilen, duiken of windsurfen. Kijk maar op www.brouwersdam.nl voor de zeil-en surfschool op het Grevelingenmeer. Kitesurfen op zee bij de Brouwersdam, bijvoorbeeld bij Natural High. Brandingsurfen in de zee kan ook: www.surfkaravaan.nl kitesurfen brouwersdam

Rondleidingen Stellendamse visafslag

De Visafslag Stellendam geeft wekelijks rondleidingen over de Stellendamse visafslag. Misschien leuk om meer te weten te komen van de visserij echt te leren kennen.  Je kunt kaarten voor deze excursie via VVV Ouddorp aan Zee bestellen (0187-681789).

 

De Expo Haringvliet

In 1970 is het Haringvliet afgesloten met de Haringvlietsluizen.
Luchtfoto Haringvlietsluizen

Op de expo krijg je een indruk van de bouw en het functioneren van de sluizen. Het is het hele jaar geopend, maar check wel even de openingstijden op http://www.expoharingvliet.nl

 

De nieuwe Maasvlakte zelf beleven

Dichter bij een nieuw stuk Nederland en een haven in aanbouw kun je niet komen. Ervaar zelf hoe het is als golven, zand en wind de boventoon voeren.  Ontdek in FutureLand het fantastische uitzicht op het werk vanaf het Panorama Deck: met het blote oog of de verrekijker. Zelf meebouwen aan Maasvlakte 2? Ga dan aan het stuurwiel staan en zie hoe en wanneer het land boven water komt. Of maak in de FutureFlightExperience een virtuele reis boven de Maasvlakte in 2035

http://www.maasvlakte2.com/nl/futureland

 

Goedereede

Vlakbij de badplaats Ouddorp ligt het stadje Goedereede. Dit oude stadje met zijn monumentaal beschermde stadsgezicht is echt een plaatje. Wandel maar eens langs de pittoreske haven met de patriciërswoningen, de markt, het oude raadhuis en de statige 'dom'. Ook het oudste bakkerwinkeltje van Nederland staat hier.

 

Uit in Renesse

Wil je uitgaan? Lijn 104 rijdt tussen Ouddorp en Renesse. Terug kun je met een nachtbus

 

Nog meer tips

Er is natuurlijk meer in de omgeving te zien. Kijk ook op De Kop van Goeree. Hier vind je ook waar je wat kan doen op de stranden en wateren rond Ouddorp.

Neem een kijkje vanuit de vuurtoren voor een indruk van het strand en de omgeving.

Met de stoomtrein

Bij De Punt vertrekt de stoomtrein. Kijk op http://www.rtm-ouddorp.nl/ voor de dienstregeling en route.

Wandelen

De Kwade Hoek is een natuurgebied aan de kop van het eiland Goeree-Overflakkee. Vroeger ’de kwaaien hoek’ genoemd door de verraderlijke stroming en zandbanken waardoor heel wat schepen zijn vergaan. Natuurmonumenten heeft er een wandeling uitgezet.

 

 

 

 

Fietsen

 

Er is genoeg rond te fietsen rondom Ouddorp. Een leuk idee is een ´rondje-pontje´ te fietsen. Je kunt zelfs e-guides downloaden...